İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Mesleki Eğitim Alanında Erasmus Akreditasyonuna Hak Kazandı
332
14:43
17.02.2022

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ARGE Birimi tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Müdürlüğümüz Ulusal Ajans tarafından Erasmus Akreditasyonu almaya hak kazandı.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2021 yılı teklif çağrısı döneminde Mesleki Eğitim alanında Erasmus akreditasyonu (KA120-VET) kapsamında Türkiye ulusal ajansına sunulan 89 başvurudan uygunluk kriterlerini taşıyan ve içerik değerlendirmesine tabi tutularak bağımsız dış uzmanlar tarafından yapılan değerlendirme sonucunda akredite edilen 12 kurumdan biri olmuştur. Müdürlüğümüz 6 yıl boyunca mesleki eğitim alanında akredite kurum olarak çalışmalarına devam edecektir.

Çalışmalar kapsamında 17.02.2022 Perşembe günü Ulusal Ajans yetkilileri Uzman Oğuzhan Örenli ve Uzman yrd. Zafer Okullu kurumumuzu ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Seyfullah OKUMUŞ' u ziyaret ettiler.

Yapılacak çalışmalar ve akredite bir kurum olmanın avantajları hakkında İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın OKUMUŞ' a bilgi veren Ulusal Ajans yetkilileri aynı zamanda 2022 yılında Akreditasyon almaya hak kazanan bir kurum olmamız hasebi ve  Erasmus kalite standartlarına uyulması koşuluyla, 2021-2027 dönemi boyunca her yıl düzenli olarak kolaylaştırılmış bir yöntemle hibe alma imkanı elde edebileceğimizi de belirttiler.

Akreditasyon kapsamında Müdürlüğümüz sağlanacak hibeyle ilgili kurum/kuruluşlar, mesleki ve kişisel gelişimlerini sağlamak amacıyla, mesleki eğitim almakta olan öğrencilerini ve çalışanlarını ve bu iki grubun mesleki eğitiminden sorumlu personelini, faaliyet türüne göre 2 günden 365 güne kadar işletmede beceri eğitimi ve staj, işbaşı eğitimi, kurs, beceri yarışmaları, öğretmenlik, eğitmenlik ve usta öğreticilik görevlendirmeleri vb. faaliyetler için program üyesi ülkeler ile bazı durumlarda diğer ortak ülkelere gönderebilecektir.

Program sayesinde ayrıca yararlanıcıların; 

- Anahtar yeterlilikleri ve çapraz becerileri, özellikle dil öğrenimini güçlendirmek,

- Mevcut ve gelecekteki işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan işe özgü becerilerin geliştirilmesini desteklemek,

- İyi uygulamaları paylaşıp yeni ve yenilikçi pedagojik yöntem ve teknolojilerin kullanımını teşvik etmek ve Mesleki Eğitim Alanında görevli öğretmenlerin, eğitmenlerin, mentörlerin ve diğer personelin mesleki gelişimini desteklemek,

- Mesleki Eğitim sağlayıcılarının yüksek kalitede hareketlilik projeleri yürütme kapasitelerini ve uluslararasılaşma stratejilerini geliştirirken kaliteli ortaklıklar kurma yeteneklerini iyileştirerek,

- Hareketliliği temel ve sürekli mesleki eğitim alan (IVET ve CVET) herhangi bir öğrenci için gerçekçi hale getirerek ve mesleki eğitim alanında kayıtlı öğrencilerin ortalama hareketlilik süresini uzatarak kalite ve etkisinin artırılması yoluyla,

- Yurt dışındaki hareketlilik dönemlerinin öğrenme çıktılarının kalitesini, şeffaflığını ve tanınmasını özellikle de bu amaçla Avrupa araç ve gereçlerinin kullanımını teşvik ederek, Avrupa Eğitim Alanının oluşturulmasına katkıda bulunmak hedeflenmektedir.

 

Yayın Tarihi: 17.02.2022