Aydın Fen Lisesi öğrenci pansiyonunda kalan öğrencilerimizle öğle yemeğinde buluşan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Seyfullah OKUMUŞ, yemekte öğrencilerimizle hasbihal etme imkânı buldu.
İlimiz genelinde 30 pansiyonda kalan toplam 2.647 öğrencimize en az sekiz çeşit olmak üzere açık büfe kahvaltı, öğle ve akşam öğünlerinde en az dört çeşit yemek verilmekte ve ayrıca en az iki çeşit olmak üzere ara öğün verilmektedir. Öğrencilerimize verilecek olan öğünlere ilişkin menüler, Bakanlığımız Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan "Pansiyonlu Okullar İçin Beslenme Hizmetleri Rehberi" referans alınarak hazırlanmakta olup; söz konusu yemek hizmetlerinin kaliteli, yeterli ve dengeli beslenme ilkelerine uygun olarak yürütülmesine dikkat edilmektedir. Hazırlanan yemek menüleri her ay düzenli olarak okullarımızın resmi web sitesinde yayınlanmaktadır.
Pansiyonlarımızda kalan öğrencilerimizin yanı sıra taşıma kapsamında olan toplam 16.552 öğrencimiz ile okul öncesinde eğitim gören 377 öğrencimize de bir öğün ücretsiz yemek hizmeti verilmektedir. Verilen tüm yemekler günlük çıkmakta olup, sıcak olarak öğrencilerimize ulaşmaktadır. Toplam 19.576 öğrencimiz, okullarında hijyenik koşullarda gelişim düzeylerine uygun olarak düzenlenen menülerle sağlıklı ve yeterli beslenmektedir.
Bakanlığımız tarafından gönderilen ilgili ödenekler okul pansiyon hesaplarına aktarılmakta olup; tamamı öğrencilerimizin sağlıklı ve hijyenik koşullarda beslenmeleri için harcanmaktadır.