Açıklanan verilere göre, TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda geçen yıl 28 olan başvuru sayımız bu yıl %289 artarak 109 oldu.
TÜBİTAK projeleri, ülkemizin bilim temelli bilgi ve teknoloji üretimi ile milli teknoloji hamlesi için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynaklarının gelişimi süreçlerine katkı sağlayan en önemli çalışmalardandır. Bu çalışmaların bilim ve toplum adına ve bilimsel etkinlikler üzerine birçok kategorisi bulunmaktadır. Bu kategorilerinden biri de Lise öğrencilerimize dönük gerçekleştirilen TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri gelmektedir.
TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmaları'nın temel amacı ortaokul öğrencilerimizi düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik ederek temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmalarını sağlamak ve gelecekte karşılaşacakları problemlere çözümler üretebilen, 21. yüzyıl becerilerine sahip bireylerin yetişmesini sağlamaktır.
Eğitimde marka şehir olan Aydınımızın akademik alandaki başarılarının yanı sıra sosyal ve bilimsel alandaki gelişimini odak noktamıza alarak her türlü çalışmalarımıza geleceğin bilim insanları öğrencilerimiz için ara vermeksizin devam ediyoruz. Yapılan çalışmalar ve öğrencilerimiz ile öğretmenlerimizin üstün gayret ve ilgileri ile de TÜBİTAK projelerine katılım oranımız her geçen yıl artıyor.
İlimiz geneli ortaokullarımız tarafından yapılan 109 başvuru ile geleceğin bilim insanı adayları öğrencilerimiz, gerçekleştirilecek olan TÜBİTAK çalışmaları sayesinde yaparak yaşayarak öğrenebilecekleri, sanata ve teknolojiye dair eğlenceli deneyimler kazanılabilecekleri ve bu deneyimlerini günlük yaşantılarına aktarılabilecekleri şenlik havasındaki ortamlarda bilim ile iç içe öğrenmeler gerçekleştireceklerdir.
16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmaları'na 109 başvuru yaparak geçtiğimiz yıla göre %289 artış göstererek büyük bir başarıya imza atan değerli öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.